Vistuig schoonmaakduik gezellig en succesvol.
Ons nieuwe initiatief “Meldpunt verloren vistuig” moest wel afgetrapt worden met een schoonmaakduik, waarbij we vooral gingen zoeken naar verloren vislijnen.
We hadden van vissers wat locaties doorgekregen waar we mogelijk wat konden vinden.
Dus we plaatsten een evenementje voor deze schoonmaakduik en de verwachting dat het niet zo’n vaart zou lopen, omdat de uitnodiging pas afgelopen dinsdag was geplaatst.

Als je dan die aanmeldteller rap ziet oplopen, dan moet er toch even wat serieuzer wat georganiseerd gaan worden.
De stand eindigde op 27 aanmeldingen en dat was mede te danken door de aandacht van Ghost Fishing.

Als organisators is het zo fantastisch dat dit zo enorm leeft dat mensen bereidt zijn om te helpen. 
Ben Oortwijn had speciaal voor deze gelegenheid 40 spoeltjes gemaakt om vislijn om te winden. 
Teamleden hadden koffie/thee en meer dan genoeg koek mee genomen.
De aanwezigheid van F.Wijnand die karpervisser is, is enorm gewaardeerd en we hebben leuk kunnen praten over vissen en duiken. 

Dit is wat we beogen om vissers en duikers dichter bij elkaar te brengen, zodat er respect voor elkaars hobby hoe moeilijk dat soms ook is.

Omdat de watertemperatuur van 7 graden toch een beperking wordt voor de duiktijd, was de actieradius zonder scooter een stuk beperkter tot een duiktijd van 40-50 minuten. Voor de briefing had ik mensen gevraagd of ze voorkeur hadden en heb een gebied aangewezen. 

De briefing zelf was vrij kort en vrij snel daarna lag iedereen in het water.
Of er vistuig opgehaald zou worden bleef even de vraag, want aan de ene kant is het goed als er niks gevonden wordt, maar aan de andere kant is het goed om resultaat te hebben, want daarom duiken we speciaal vandaag.

Er was een scooterteam met de gelukkige Cor, die met camera in de hand bereid was om meegesleurd te worden naar de overkant. Het gebied wat Pascal, Cas en Cor zouden doen zou zeker een mooie oogst opleveren.

Niels kwam onverhoopt al snel boven, omdat zijn oren pijn deden en dus nam hij de verstandige beslissing om te stoppen. 

Bij de terugkomst van de eerste duikers hadden sommige lege spoeltjes en andere met vislijn erom. 
Wat ik niet had verwacht, was dat bij gebrek aan vislijn, men ook gewoon even troep ging opruimen. Er kwam weer van alles boven. Toen iedereen weer bovenwater was, bleek er nog flink wat te zijn opgehaald. Er waren toch zes spoeltjes met vislijn, kunstaas en lood. 

Iedereen had het erg naar z’n zin en toen kwam Iva, naar mij toe….gaan we nog een winterdip doen?  Uh… ja nou ja als Ted ook gaat dan kan ik niet achterblijven natuurlijk. Dus hup in het zonnetje de zwembroek aan, waarbij mijn lijf nou niet echt zonder zonnebril kan worden bekeken.
Iedereen met dikke jas aan en Iva, Ted en ik in zwembroek op de foto. Cor legde dat even vast voor de archieven. Daarna met z’n drieen naar de waterkant…Cor, dit wordt even een snelle fotosessie hoor!!

We lopen het water in en de kunst is om goed te blijven ademen en dat valt niet mee. Cor schiet foto’s en als de kou op een gegeven moment echt pijn begint te doen stap ik maar het water uit. Iva en Ted zijn wat harder en blijven nog even, maar komen er toch ook maar uit. Ted springt er nog een keer in. De sensatie is heel bizar en licht verslavend. 
Wat een leuke frisse afsluiting van de duik en dan heb ik ook nog even in het water gelegen.

Tijd om op te warmen en dus gaan we met een grote groep naar Papa’s Beach House om daar met z’n allen wat te eten en te drinken.

Daar praten we nog gezellig na.

Het was een fantastische dag en ik wil iedereen bedanken voor hun hulp en gezelligheid.


De oogst van vistuig.


Maar dit kwam er nog even bij.
Meerkoet vast in lijn.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.