2013-05-28 20:09 Veel vis te zien

 • Weer    : Vrijwel onbewolkt /  O Wind 4 bft / Regen = 0 mm / 1003 hpa.       
 • Duikers : Robin, Rick, Axel
 • Doel     : Zichtmeting
 • Duur    : 112 minuten.
 • Lucht temp  : 21,0 Celsius.
 • Water temp : 6,6 Celsius minimum.
 • Vis       : Actieve roeipootkreeftjes tot een meter of 6 diepte. > 10 Palingen, 1 Karper, 3 Baarzen, 5 snoeken, 2 snoekbaars. Baarseieren zijn vorige week al gezien echter heel ondiep. De eerste jonge aasgarnaal wolkjes gezien. 
 • Planten : Gekroesd fontijnkruid begint te groeien ca 50-80 cm, maar nu hoofdzakelijk overgroeid met bruingele alg. Ook een andere soort fontijnkruid komt nu boven. Groene draadalg komt op en ook darmwier begint nu goed te groeien. 
 • Thermocline op 6-7 meter diepte.
 • Zicht
  ·  Dutchi op 3 mtr = 8,0 meter. 

  ·  Secchi op 3 mtr = 11,0 meter.

  ·  Dutchi op 6 mtr = 8,0 meter.

  ·  Secchi op 6 mtr = 11,0 meter.

  ·  Secchi verticaal = 12,0 meter.

  Zie het log voor de details.
  Zie alle foto’s van deze duik.

  Opmerkingen: Het darmwier begint goed te groeien en de groene lange draden kruipen over de bodem ook bij de instap. Als we langs het paviljoen zwemmen zie ik weer resten van afgewerkte vis van het restaurant op de bodem liggen. Eerst gaan we even een zichtmeting doen en de SETL platyen bekijken. Daar zit nu weinig verandering in. Daarna gaan we richting gebied B. Je kunt de blokken klei zo mooi zien liggen.
  Robin ziet al snel een snoek bij een kleiblok en deze lag erg verdekt opgesteld. Op het rad hangen nog steeds geen baars eieren, maar deze zijn nu ondieper afgezet buiten het duikgebied. In het voorgaande jaar waren deze dieper te vinden toen het daar ook warmer was door het mengen van de pompen. De ene na de andere paling schiet weg, want ze zijn erg schuw. Zo langs de 7 meter lijn komen we nog een snoekbaars tegen en ik zie ook een bootsman-achtige larf in het water met zijn armpjes roeien. Af en toe een wolkje jonge aasgarnalen. Als we bij de steiger aankomen zie ik meerdere verloren kunstaas op de bodem liggen en bij 1 ligt een prachtige snoek. 
  Even kijken of dit kunst aas actief wordt gebruikt of dat het verloren is.. De vislijnen zijn afgebroken en dus nemen wij het mee. Ik moet nog iets verzinnen om haken veilig op te bergen, want ik ben bang om mijn pak of handschoenen lek te prikken.
  We ruimen de kunstaas op echter onderweg kom ik nog veel meer tegen en neem het mee. Robin ziet nog een Karper die ik nog net kan zien weg zwemmen. Net voorbij de steiger zijn schichtige brasems te zien, echter zijn deze niet te benaderen. We draaien om en gaan langs de randen weer terug. Op de terugweg worden wij geloodst door een jonge baars met een donker masker. Deze blijft maar voor ons uit zwemmen tot we vlak bij de instap zijn. Heerlijke duik en bedankt Robin en Rick!


  Snoek / Pike
  Snoek en kunstaas / Pike and lure

  SETL H124

  SETL H106

  SETL H136 


 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.