2014-04-15 Schildpad gezien en oude vislijnen opgeruimd.

Weer    : Volle maan / N Wind 2 bft /  1030 hpa.
Duikers : Robin, Axel
Doel     : Rondkijken
Duur    : 88 minuten.
Lucht temp  : 5,0 Celsius
Water temp : 7 Celsius minimum.
Vis       : 1 snoekbaars, 1 schildpad, < 10 kleine pos, 1 snoek, baarseieren.
Planten : Gekroesd fonteinkruid plantje vol met Hydra’s, Grasplantjes zijn ook nagenoeg weg. 
Thermocline: 8  mtr
Zicht 
·  Dutchi op 3 mtr =   – meter. 
·  Secchi op 3 mtr =  – meter.

·  Dutchi op 6 mtr =   – meter.

·  Secchi op 6 mtr =  – meter.
·  Dutchi op 9 mtr =   – meter.
·  Secchi op 9 mtr =  – meter.
·  Secchi verticaal =  – meter.
Zie het log voor de details.
Zie alle foto’s van deze duik.

We komen toch nog tijdens deze lange diepe duik een hoop oude vislijnen tegen en ik kan het niet laten deze op te ruimen. Robin trekt de boel los terwijl ik het om mijn wetnotes heen begin te winden. Ik denk dat we tijdens deze duik totaal 10 minuten bezig zijn geweest de lijnen binnen te halen. 
Het zicht is overigens niet echt goed te noemen en de plas kan momenteel ook niet echt tot rust komen, maar we gaan het zien.Daarna gaan we ondieper en Robin vindt de schildpad bij een slinger baarseitjes. De schilpad zit ervan te eten. Het is een mooi beestje, maar het is aan de ene kant ook best wel zonde van de eitjes. Nou ja, vorig jaar waren de schildpadden er ook al en aan de hoeveelheid baars te zien in 2013, heeft de schildpad dan in dat opzicht weinig schade toegebracht.Op de terugweg vinden we dus nog meer vislijn en ruimen dat op. Het is een behoorlijk eind terugzwemmen en de metingen laten we maar even achterwege, want het is koud geworden en donker. Tijd om naar huis te gaan, na een super duikje.Eén gedachte over “2014-04-15 Schildpad gezien en oude vislijnen opgeruimd.

  1. Tom Wever zegt:

    Jullie zijn geweldig bezig met dit project ! Maar wat was het doel om de schildpad op te tillen en uit het water te halen, want dit zorgt voor grote stress bij een schildpad? Was het echt nodig? Ik ben nieuwsgierig naar jullie reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.