2014-05-11 Bezoek kwadrant MP6

Weer    : Regenachtig / Z Wind 6 bft  
Duikers : Ben, Axel
Doel     : Kijken bij Meetpunt 6
Duur    : 120 minuten.
Lucht temp  : 11,0 Celsius
Water temp :  8 Celsius minimum.
Fauna    : 1 Snoek, wolken jonge garnalen, Kokerjuffers, jonge slakjes.
Flora : Grasplantjes groeien weer, Beginnende waterpest. Aan deze kant slechts enkele plukjes groene algen. Fonteinkruiden. Er zit een plant bij die ik niet ken.
Thermocline: 7,5  mtr

Zicht 
·  Dutchi op 3 mtr =   – meter. 
·  Secchi op 3 mtr =  – meter.

·  Dutchi op 6 mtr =   – meter.

·  Secchi op 6 mtr =  – meter.
·  Dutchi op 9 mtr =   – meter.
·  Secchi op 9 mtr =  – meter.
·  Secchi verticaal =  – meter.
Zie het log voor de details.
Zie alle foto’s van deze duik.

Bovenwater storm en regen en onderwater heerst er rust. Dat is een van de redenen waarom Ben en ik lekker zijn gaan duiken. Ben vraagt of ie nog een netje moet meenemen en ach waarom niet. Als we wat vuil tegenkomen dan is dat mooi meegenomen.
Het autowrak lag op z’n kop en staat nu weer op z’n wielen. Aan de zijde van het Paviljoen ligt er sinds kort een nieuwe auto in het water als duikobject voor de brandweer.

Het water is prachtig helder en we gaan naar Meetpunt 6. We komen onderweg een ponton anker tegen met een dode meerkoet erbij. We volgen de 4 meter lijn en het is hier prachtig. 
De waterpest begint te komen en er is aan deze kant amper tot geen groene alg. Dat is opmerkelijk want aan de Pavljoenzijde groeit het groene alg behoorlijk hard. We komen dan ook maar geen vissen tegen. Als we op 7,5 meter komen is er een mooie duidelijk spronglaag. We zakken verder af naar 10 meter en we kunnen alles prachtig overzien. De temperatuur is hier maar 8 graden. Ik zie een stuk kunstaas liggen en rol het stukvislijn en kunstaas om het speciale vistuigplankje.
Eenmaal bij het kwadrant maak ik foto’s. Op het frame en de bodem groeien algplakkaten, maar in de linker bovenhoek binnen het kwadrant groeien was grasachtige plantjes. 

MP6


We gaan weer op de terugweg en ruimen hier en daar vislijnen op die soms erg dun zijn en snel afbreken. We hadden de hoop wat karpers langs de rietkragen te zien, maar het enige wat hier in massa’s zit zijn jonge garnalen. Er zit een plant bij die ik niet ken al hoewel ik het wel eerder heb gezien.
Onbekende plant 
Al met al kunnen we Ben’s netje behoorlijk vullen met vuil op de terugweg en die komt uiteindelijk helemaal vol te zitten en wordt nog zwaar ook.


We zwemmen het strand zo voorbij en moeten even teruzwemmen, maar dat brengt ons wel in de gelegenheid om een mooie snoek te zien. die heel rustig wegzwemt en even voor de foto blijft liggen. Daarna vertrekt is weer. Eenmaal boven is een groepje duikers met oefeningen bezig in de regen en harde wind, waarbij het slachtoffer zuurstof krijgt toegediend. We gooien het vuil weg en nemen nog even een lekker bakkie koffie en gebak bij Papa’s Beach House. De regen slaat soms tegen de ramen.
Het was een heerlijk lang duikje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.