2022-10-29 Succesvolle schoonmaakactie

Het was te lang geleden dat we een schoonmaakactie hadden georganiseerd. De laatste keer was 23 oktober 2019.
Na drie jaar werd het toch maar eens tijd om dat te doen.
Voorzichtig had ik Papa’s Beach House gevraagd of die na de C. crisis nog wel een lunch zouden willen sponsoren en dat bleek geen probleem.
Een boot met electrische buitenboordmotor hadden we niet en dan zijn er gelukkig nog zoiets als SUP’s!
Die zijn natuurlijk ook heel geschikt om afval op te halen, ondersteuning te bieden en de rietkragen vanaf het water op de schonen, zoals anderen dat al bewezen hebben met schoonmaakacties in grachten, sloten etcetera.
Het NMCX verzorgde de koffie, thee en koek en dat was zeer welkom en smaakte heerlijk!.

Om 10 uur stroomde de deelnemers binnen en melden zich aan. Totaal waren we met 33 mensen die zich belangeloos inzette om de rotzooi van een ander op te ruimen. Ook leden van Buurt Cleanup Nieuw-Vennep waren aanwezig. Daar wordt elke 4-6 weken een schoonmaak in een Vennepse wijk georganiseerd. Bij uitzondering deden ze een uitstapje naar Hoofddorp.

We konden de briefing voor de duikers al snel starten, zodat ze zich op tijd in het water konden begeven. Maximale diepte 9 meter, noodplan, zuurstofkoffer, EHBO en de nodige oppervlakte supporters om de veiligheid zo goed mogelijk te waarborgen.
Ook de vrijwilligers die langs de oevers gingen lopen konden snel op weg.
Er was een super vrijwilliger genaamd “Mees”. Hij zou wel duizend papiertjes gaan rapen! Dat is toch erg leuk hoor als je zo’n klein verlegen blond mannetje van 5 jaar oud op stap ziet gaan met zijn moeder gewapend met een vuilniszak.

De gevulde afvalzakken druppelde binnen en werden allemaal gewogen. Er werden ook een twee boeitjes geschoten waaronder wat moest hangen. Die zijn met de SUP opgehaald en aan een boeitje hing een autoband.
Om 12:15 uur was iedereen weer terug en hebben we met elkaar 161 kg opgehaald wat zich vertaalde in een volle container.
Vervolgens konden we terecht bij Papa’s Beach House. Daar kregen een we een heerlijke lunch aangeboden met rijk belegde broodjes en drinken.
Kortom het was een fantastisch mooie dag met een zonnetje erbij en ontzettend enthousiaste vrijwilligers die toch weer een bak afval bijeen hebben geraapt.
Is het Mees gelukt om 1000 papiertjes te rapen? Zijn bijdrage was wel 20.000 papiertjes waard.

Bij deze wil ik alle vrijwilligers bedanken:
Willem, Cora, Erik, Manuel, Ellen, Mees, Fiona, Anne-Jan, Giel, Kelvin, Andre, Ted, Marcel, Esther, Ronald, Bea, Martin, Ton, Marcel, Niek, Yvette, Marleen, Heidy, Manon, Roy, Bertie, Daan, Julia, Neletha, Jeroen, Wilma en Daniela!

Dank aan Papa’s Beach House voor de fantastische lunch.
Dank aan het NMCX voor de heerlijke koffie, thee en koek.
Dank aan de gemeente Haarlemmermeer voor de faciliteiten.


De foto’s zitten in mapjes van de verschillende fotografen, dus neem gerust een kijkje!


Deze actie is gesponsord door: