2019-05-16 avondduik met eitjes

Weer     : Bewolkt,
Duikers : Jeroen, Axel
Doel     :  Gewoon een lekker duikje maken
Duur    :  79 min
Lucht temp  : Celsius
Water opp temp : 17 Celsius
Water min temp :  7 Celsius
Fauna    : 2 snoeken, 1 karper, Baarseieren
Microfauna: massa’s eenoogkreeftjes , Naupliuslarfjes
Microflora: –
Flora      : Fonteinkruiden
Spronglaag: 6 meter
Zicht: goed

Zie alle foto’s van deze duik.

Jeroen schijnt op baarseieren.

Vanavond geen moeilijke dingen maar gewoon lekker duiken en rondkijken. Nou na misschien dat we er nog een oefeningetje aan plakken tegen het einde van de duik.
Het is nog licht als we in het water stappen. Het zicht is al wel aan het teruglopen en dat gaan we zondag dan wel meten.
Het hoge kleiblok is na al die jaren nog steeds indrukwekkend.

Kleiblok

We zwemmen even langs het wrak en bekijken deze nog eens goed. Daarna duiken we richting de Noordzijde bij de Noorse stenen. In de haspel hangt een beste streng baarseieren! De algen beginnen al hard te groeien en soms zelfs in een soort patronen. Zoals we zouden kunnen verwachten ligt er alweer een paling tussen. Dat is een fenomeen wat elk jaar weer terugkeert. Zodra de algmatten dikker worden, nestelen de palingen zich ertussen. Vanuit de Noordhoek zwemmen we weer helemaal terug richting het Paviljoen en er voorbij. Daar zien we een mooie snoek zwemmen. Ik ben benieuwd of deze een herkenbare tekening heeft, maar nee. Bij een zeker bosje zwemt schichtig een karper rond. Onder het paviljoen in de ondiepte ligt / drijft wat afval wat we meenemen.

Als laatste trainen we nog een “Zonder lucht” situatie volgens de GUE methode, maar ik vergeet mijn automaat te wisselen van backup weer terug naar primary. Tja, daarom is oefenen wel belangrijk dus.

Jeroen legt de verzameling afval op de grond en maakt er een foto van. Alle beetjes helpen. Het was een lekker duikje op de avond. Er rijdt veel politie en handhaving rond op de avond en dat juich ik alleen maar toe.

Foto : Jeroen