2013-08-10 12:17 uur GUE meeting Haarlemmermeerse bos

 • Weer    : Zonnig  /  W Wind 4 bft / Regen = 0 mm /  1021 hpa.       
 • Duikers : Krzysztof, Marcin, Arthur, Jan, Axel
 • Doel     : SETL laten zien aan Poolse delegatie en rondleiding
 • Duur    : 71 minuten.
 • Lucht temp  : 16,0 Celsius
 • Water temp : 11 Celsius minimum.

 • De laatste dag van een week lang GUE meeting duiken door Nederland onder begeleiding van Ivar. De Poolse delegatie van GUE en Project Baseline hebben verschillende PB sites aangedaan om te kijken hoe we het onder andere in Nederland doen, maar natuurlijk ook om mensen te leren kennen. De zaterdag was nog niet ingevuld en dus was er nog gelegenheid om het Haarlemmermeersebos te bezoeken. Van de vier duikers hadden alleen Krzysztof en Marcin nog de energie om een duik te maken, want een week lang intensief duiken is nu eenmaal topsport en ook na een avondje Amsterdam valt het niet mee om fit te verschijnen. 

  Het plan was 40 minuten relaxed duiken, maar ja dat zou ook deze keer weer anders uitpakken. Ze wilden graag de SETL platen zien, omdat ze dat ook in Polen zouden willen proberen. Het zicht is echter in de top laag nou niet echt super, maar evengoed kon Marcin nog wat foto’s maken. Onder het Paviljoen stikt het er van de vis en dus keken we onze ogen uit. 
  Na de meetpaal nog even bekeken te hebben, zakten we net onder de thermocline en begonnen de gebruikelijke kleibonken route. Het is leuk om te zien hoe enthousiast mensen reageren op de indrukwekkende Little Canyon. We komen echter totaal geen grote vis tegen. Na heel wat foto’s zijn we 40 minuten onderweg en ik geloof dat we maar eens om moeten draaien. Gelijk maar even de warmte in en ja hoor wederom scholen met vis.
  Als toetje een Snoek en blije gezichten als we uit het water stappen.
  Het was een geslaagde duik!
  Andere teamleden hebben ook leuke duiken gemaakt.
  Dean is er achter gekomen dat er een kleine lawine heeft plaatsgevonden op zijn kwadrant.
  Het is onduidelijk wat de oorzaak daar van is. Verder zijn er palingen gespot onder het Paviljoen. Op diepte is het kraakhelder dus morgen gaan we weer even polshoogte nemen en een nieuwe houten klem plaatsen op de meetpaal.
  Krzysztof

  Marcin
  Groot materieel


  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.