SETL Haarlemmermeerse bos in het blad “Duiken”


SETL heeft in de september uitgave van het blad Duiken extra aandacht gekregen. 
Ik was in juli gevraagd om een stuk te schrijven over het SETL project van maximaal 500 woorden, waarbij er ook nog representatieve foto’s werden gevraagd.
Nou had ik geen foto’s die publicatiewaardig waren en dus hadden we een afspraak gemaakt met Rene Lipmann. Dat was dus de fotoshoot van 11 juli.

Destijds was het zicht bizar slecht op 1 meter diepte vanwege die enorme concentratie witte vlokjes (vermoedelijk Anabaena). Rene heeft ondanks die moeilijke omstandigheden hele mooie foto’s gemaakt. 
Dan komt de taak om een leuke informatieve tekst te schrijven. Maar ja als je heel veel te vertellen hebt en je moet dat in 500 woorden vatten, dan moet je afwegingen maken zonder alleen maar saaie feitjes op te dreunen. 
Ik moet zeggen dat dit een erg leuke uitdaging was. Hopelijk spoort het mensen aan om hun duiken te verrijken met kleine biologische projecten. Ook al heb je niet de kennis en ook al lijkt het op het eerste gezicht saai met name voor diegene die alleen warm worden van groot onderwaterleven. Alles begint en eindigt tenslotte bij het microscopische leven, wat mede een indicator is van de waterkwaliteit. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.