Schoonmaakactie levert 89,4 kg op.

Het team 2019. (Foto: Stans)

LINK NAAR ALLE FOTO’S

Het is zondagochtend 07:30 zijn de mannen die de tent komen opzetten al aanwezig. Het is dan nog donker en muisstil.
De zon komt op en volgens mijn weer app blijft het droog! Nou maar zien of het gelijk heeft.
Jeroen komt aangelopen naar het grasstrandje. “Ik dacht dat je op de parkeerplaats zou staan joh! ” Tja normaal zou ik dat wel doen, maar het 32 jaar oude alternatief voor de boot, moet ik makkelijk kunnen inzetten en staat op het verharde pad. In de tent staat een lange tafel met twee bankjes en dat is erg fijn. Koffie en thee + koek staan klaar en Jeroen lust wel een bakkie.
Niet lang daarna komt ook Ad aangelopen en gaat zo meteen snorkelen.
Een groepje voor mij onbekende duikers van Twin diving gaan funduiken, maar ze zijn wel bereid een netje mee te nemen.

Iedereen verzameld zich en ik zie ook nieuwe gezichten, naast vele (oude) bekenden zoals
Robin, Koos, Jack, Ad, Martijn, Marvin, Cor en Anne-Jan zijn mannen die al een aantal schoonmaakactie hebben bijgewoond.
De inmiddels doorgewinterde schoonmaakploeg van Buurt Cleanup Nieuw-Vennep komen ook meehelpen. Het zijn Esther, Fiona, Nina, Aron, Manon, Bertie, Ton en Wilma, Vrijwel maandelijks pakken we een buurt in Nieuw-Vennep om deze een stuk schoner achter te laten.
Stans meldt zich aan als fotografe en dat komt grandioos mooi uit.
Inmiddels komen de funduikers uit het water en ja hoor een gevuld net met zwerfafval! Ontzettend bedankt!

Foto Stans van Hoek.

De oeverploeg kan ik al vrij snel op pad sturen. De briefing aan de duikers kan ik al een kwartier eerder geven dus we lopen dan al voor op schema. Martijn wil de duiklijst wel bij houden en Marvin helpt duikers het water in.
Er vaart een klein radiografisch bestuurbare boot van een visser. Laat ik die maar alvast even op de hoogte stellen van onze bedoelingen, want één van de Twinduikers melde al dat ze licht verstrikt raakte in een vislijn. De visser heeft alle begrip voor de schoonmaak en zal zijn lijn even inhalen zodra hij de eerste bubbels om de hoek ziet komen.

Martijn en Marvin zijn al bezig om duikers te helpen. Cor gaat met zijn dochter Sterre bij de steiger aan de slag. En dan blijkt Sterre zeer fanatiek aan de slag te gaan.

Als eenmaal iedereen in het water ligt komt Fiona met twee zakken afval aangerend. “Ik heb je telefoonnummer nog niet, want dan had je de zakken op kunnen halen!” Mijn nummer wordt in een onverwoestbare oude Nokia opgeslagen. Ze gaat weer op weg. Robin loopt met de kleine Tess rond. Ze springt op molshopen en ontdekt opeens een leeg aardappelnet waar we afval in verzamelen. Ze houdt het net open, zodat Robin er wat in kan doen. Dit doet zelfs de stoerste kerel smelten zoals ze bezig is. Er gaan boomblaadjes in. Stans ziet een plastic wikkeltje, zodat deze ook in het net kan. Niet veel later pakt ze een vuiltang. Ja het is een ambitieuze dame die van aanpakken weet en ze is feitelijk onze jongste deelneemster ooit!

Ad is de eerste die met een zak van 6,5 kg komt aanzetten na een vermoeiende snorkelpartij, want hij moet heel wat hoekduikjes maken.
Marvin duikt de bosjes in en haalt het ene blikje na het andere eruit. Tess en Robin lopen er op af om die ook in het net te doen. Ook Martijn pakt een grijper en loopt een rietkraag af.

Niet veel later komen de eerste duikers al terug met de vangst.
Het gewicht wordt nauwkeurig gewogen en vastgelegd door Marvin en Martijn.
Mijn ouders (beide een kwieke 84 jaar oud) komen ook nog even kijken hoe alles verloopt. Dan krijg ik een belletje van Ton dat ie een zak heeft achtergelaten bij het paviljoen aan de andere kant van het meer.
Dus hup in de auto en de zak ophalen door even netjes om te rijden.

Tegen 12:15 is iedereen binnen. Nina, Aron en Fiona komen als laatste binnen met volle zakken die op de stapel gaan. Iedereen heeft keihard gewerkt om uiteindelijk 89,4 Kg binnen te halen. Het is dan misschien niet zo veel gewicht, maar het volume liegt er niet om. Dan wordt het tijd voor de groepsfoto, Niet iedereen staat er op helaas.
Robin, Tess, Cor, Sterre en Kees staan er niet op.

Foto: Stans

We gaan met 23 man lunchen bij Papa’s Beach House en die lunch bestaat uit drinken naar keuze, een broodje kroket en een broodje gezond.
Iedereen geniet ervan
Wim, Jeroen, Manuel en ik zitten nog even na te kletsen als iedereen naar huis is gegaan.
PRINCIPE KWESTIE:
Er is één principe waar ik niet vanaf stap. Ik verlaat Papa’s Beach House niet zonder Neerland’s lekkerste Cheesecake te hebben gegeten. Manuel is solidair met mij echter kiest hij voor een appelpunt.
Na deze verrukkelijke dis kunnen we 100% tevreden huiswaarts.

Cheesecake extraordinair.

Ik wil graag; Robin, Tess, Manon, Nina, Aron, Fiona, Jack, Jeroen, Ad, Wim, Koos, Esther, Stans, Fred, Marcel, Manuel, Cor, Sterre, Wilma, Bertie, Neletha, Bea, Fred, Anne-Jan, Andre, Ton, Kees, Marvin en Martijn bedanken voor hun inzet en tijd en weer een bijzonder gezellige ochtend.
Stans, Cor, Marvin en Robin nog extra dank voor foto’s, want anders was dit alleen een stukje tekst geweest.

De onderstaande sponsors / partijen maken het verder tot een jaarlijks succes!

Dank aan Papa’s Beach House voor de heerlijke lunch.
Dank aan het NMCX (Centrum voor duurzaamheid) voor het regelen van de tent.
Dank aan de gemeente en boswachters voor de toestemming en container.